ΜΕΘΟΔΟΣ PRK (PHOTOREFRACTIVE KERATECTOMY)

eyerobotica

ΜΕΘΟΔΟΣ PRK (PHOTOREFRACTIVE KERATECTOMY)

Η επιφανειακή μέθοδος PRK διορθώνει σχετικά χαμηλού βαθμού μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό.

Στη PRK, το επιθήλιο, δηλαδή το στρώμα των κυττάρων που καλύπτουν τον κερατοειδή χιτώνα, αφαιρείται και το Excimer Laser αλλάζει την καμπυλότητα του κερατοειδή για να διορθώσει το διαθλαστικό σφάλμα.prk

Ένας φακός επαφής τοποθετείται στο τέλος της επέμβασης για να επιταχύνει την επιθηλιοποίηση, η οποία διαρκεί συνήθως 3-4 ημέρες. Επειδή η PRK αλλάζει την εξωτερική επιφάνεια του κερατοειδή η πλήρης αποκατάσταση της όρασης καθυστερεί λίγο περισσότερο από ότι στην τεχνική LASIK.

H PRK συστήνεται ως μέθοδος επιλογής αντί της LASIK για τους ανθρώπους που έχουν λεπτούς κερατοειδείς, καθώς και για διόρθωση μικρού ή μετρίου διαθλαστικού σφάλματος. Η αφαίρεση του επιθηλίου μπορεί να γίνει με μηχανικό τρόπο με ειδικό εργαλείο, με τη βοήθεια αλκοόλης ή και με Laser δίνοντας του την ονομασία ‘NO TOUCH PRK.’

ΜΕΘΟΔΟΣ PRK XTRA (PHOTOREFRACTIVE KERATECTOMY EXTRA)

Σε περιπτώσεις ασθενών με υψηλούς βαθμούς ή οριακό πάχος κερατοειδούς για PRK εφαρμόζεται η τεχνική PRK XTRA. Με αυτή μπορούμε να διορθώσουμε την αμετρωπία που υπάρχει, αλλά παράλληλα να σταθεροποιήσουμε τον κερατοειδή για να ελαχιστοποιήσουμε την απίθανη περίπτωση της μετεγχειρητικής εκτασίας.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την πραγματοποίηση της κλασσικής μεθόδου PRK, πριν βάλουμε το θεραπευτικό φακό επαφής, ενσταλάζουμε σταγόνες ριβοφλαβίνης για 90 sec και στη συνέχεια ακτινοβολούμε τον κερατοειδή για άλλα 90 sec με υπεριώδες φως.

Θεσσαλονίκη Ανατολικά

Θεσσαλονίκη Δυτικά