Πρωτοπορία και νέες τεχνολογίες από το EyeRobotica

eyerobotica

Πρωτοπορία και νέες τεχνολογίες από το EyeRobotica

Πρωτοπορία, τεχνολογία αιχμής και σύγχρονος εξοπλισμός είναι τα τρία χαρακτηριστικά που διέπουν το Οφθαλμολογικό Κέντρο της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, EyeRobotica.

 

Τα μηχανήματά του πάνε την οφθαλμολογία ένα βήμα μπροστά και βοηθούν τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν γρήγορα και εύκολα τα προβλήματα όρασης που δημιουργούν παθήσεις όπως η μυωπία, η υπερμετρωπία, ο αστιγματισμός, η πρεσβυωπία, ο κερατόκωνος, ο καταρράκτης κλπ.

 

Άλμα με το WaveLight® EX500

Στη λογική αυτή κινείται το νέο υπερσύγχρονο Laser μυωπίας WaveLight® EX500, που κατασκευασμένο με την αξιόπιστη τεχνολογία της WaveLight® excimer, αποτελεί ουσιαστικά το επόμενο άλμα προς τα εμπρός στη γρήγορη και ακριβή διάθλαση των  θεραπειών με λέιζερ.

 

Το WaveLight® EX500 είναι ταχύτατο, με εξαιρετικά αποτελέσματα και έχει μέσο χρόνο θεραπείας 1,4 δευτερόλεπτα ανά βαθμό μυωπίας. Η δε WaveLight® Διαθλαστική Suite είναι η πιο γρήγορη διαθλαστική χειρουργική πλατφόρμα διαθέσιμη στις ΗΠΑ. Με το νέο αυτό μηχάνημα εκτελούνται δύο χειρουργικές επεμβάσεις:

 

  1. Μέθοδος LASIK

 

Η μέθοδος LASIK είναι μια χειρουργική επέμβαση η οποία διενεργείται σε δύο στάδια. Αρχικά, με ένα ειδικό Laser, το VICTUS Femtosecond Laser Platform, ανασηκώνεται ένας λεπτός κρημνός του κερατοειδή. Έπειτα, ένα δεύτερο μηχάνημα, το Excimer Laser, αλλάζει την καμπυλότητα του κερατοειδή για να διορθώσει το διαθλαστικό σφάλμα.

Ο κρημνός επανατοποθετείται και κλείνει χωρίς ραφές μετά από λίγα λεπτά. Οφθαλμικές σταγόνες ενσταλάζονται στο μάτι, για να διευκολύνουν τη θεραπευτική διαδικασία.

Η αποκατάσταση της όρασης είναι χαρακτηριστικά γρήγορη και υπάρχει ελάχιστη ή καθόλου μετεγχειρητική ενόχληση. Η αντικατάσταση των κλασικών μικροκερατόμων με τους νεότερους Laser μικροκερατόμους οδήγησε στη χρήση του διεθνούς όρου Femto LASIK.

 

  1. Μέθοδος PRK

 

Η επιφανειακή μέθοδος PRK διορθώνει σχετικά χαμηλού βαθμού μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό. Στη PRK το επιθήλιο, δηλαδή το στρώμα των κυττάρων που καλύπτουν τον κερατοειδή χιτώνα, αφαιρείται, και το Excimer Laser αλλάζει την καμπυλότητα του κερατοειδή για να διορθώσει το διαθλαστικό σφάλμα. Ένας φακός επαφής τοποθετείται στο τέλος της επέμβασης για να επιταχύνει την επιθηλιοποίηση, η οποία διαρκεί συνήθως 3-4 ημέρες. Επειδή η PRK αλλάζει την εξωτερική επιφάνεια του κερατοειδή η πλήρης αποκατάσταση της όρασης καθυστερεί λίγο περισσότερο από ότι στην τεχνική LASIK.

H PRK συστήνεται ως μέθοδος επιλογής αντί της LASIK για τους ανθρώπους που έχουν λεπτούς κερατοειδείς, καθώς και για διόρθωση μικρού ή μετρίου διαθλαστικού σφάλματος.

 

Laser Ρομποτική για πρεσβυωπία και καταρράκτη

 

Τέλος σε πρεσβυωπία και καταρράκτη έρχεται να δώσει με τη σειρά του το νέο μηχάνημα Laser του EyeRobotica, VICTUS Femtosecond Laser Platform.

Πρόκειται για την πιο σύγχρονη επεμβατική μέθοδο για τη θεραπεία της πρεσβυωπίας και του καταρράκτη, με τη δυνατότητα ταυτόχρονης διόρθωσης της όρασης για μακριά, ενδιάμεσα και κοντά.

 

Ειδικότερα, το Laser του γνωστού αμερικανικού οίκου Bausch+Lomb σχεδιάστηκε αποκλειστικά γι’ αυτή την επέμβαση και διασφαλίζει:

 

  • Ταυτόχρονη διόρθωση πρεσβυωπίας, αστιγματισμού ή/και καταρράκτη
  • 3D απεικόνιση του οφθαλμού
  • Ασφάλεια επέμβασης
  • Ακρίβεια κοπής
  • Μικρότερο χειρουργικό χρόνο
  • Λιγότερη ενέργεια στον οφθαλμό
  • Γρηγορότερη ανάρρωση

Μάλιστα, το μηχάνημα Laser του Οφθαλμολογικού Κέντρου EyeRobotica είναι γρήγορο με δυνατότητα ολοκλήρωσης της επέμβασης σε λίγα δευτερόλεπτα!

 

Η καινοτομία του κερατοειδικού CrossLinking

 

Τα τελευταία χρόνια μια καινούρια μέθοδος αντιμετώπισης του κερατόκωνου ήρθε στο προσκήνιο μετά τις απαραίτητες κλινικές δοκιμές: η αντιμετώπιση με υπεριώδη ακτινοβολία (UVA).

Ουσιαστικά πρόκειται για πολυμερισμό του κολλαγόνου του κερατοειδή. Χρησιμοποιώντας μια παχύρρευστη ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2) με το μηχάνημα Avedro  κερατοκώνου σταθεροποιείται ο κερατόκωνος που εξελίσσεται και προλαμβάνεται η μεταμόσχευση του κερατοειδή σε ποσοστό άνω του 50%. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα της σταθεροποίησης του αποτελέσματος μετά από επεμβάσεις διαθλαστικής χειρουργικής σε οριακά περιστατικά.

 Ο συνολικός χρόνος θεραπείας για τον κάθε οφθαλμό ανέρχεται περίπου στα 15 λεπτά. Υποψήφια για την εν λόγω θεραπεία είναι άτομα που έχουν διαγνωσμένο κερατόκωνο μετά την κλινική εξέταση και την Τοπογραφία Κερατοειδούς, άτομα με συναφείς εκφυλιστικές παθήσεις (π.χ. περιφερική κερατολέπτυνση) ή άτομα που παρουσίασαν εκτασία μετά από διαθλαστική χειρουργική.

Θεσσαλονίκη Ανατολικά

Θεσσαλονίκη Δυτικά